بردگیم

بردگیم چیست؟

بردگیم چیست؟

بعید است که یک نفر آدم اجتماعی و شادی باشد، اما بردگیم ها را نشناسد. شاید اگر چند سال پیش بود، می‌گفتیم بلااستثنا همه با این نوع بازی‌ها آشنا هستند و حداقل یک دست منچ، توی خانه‌ها پیدا می‌شد، اما حالا وضعیت فرق می‌کند و آنقدر برخی با این بازی‌ها غریبه هستند که اگر از آنها بپرسیم بازی رومیزی یا بردگیم چیست ، نتوانند پاسخ درستی به سوال ما بدهند.

این روزها سرگرمی‌های مجازی مجال استفاده از این بازی‌ها را گرفته‌ و باعث شده‌است خیلی‌ها نه تنها از بازی‌های جمعی و دوستانه دور شوند، بلکه از خود آن جمع هم غافل بشوند. اکثر مردم دوست دارند، خودشان را در دنیایی غرق کنند که کم کم، هوش، بینایی و روابط اجتماعی‌شان را از آنها می‌گیرد. ولی شما اینجایید. در صفحه‌ای که قرار است درباره بردگیم، جدیدترین انواع برد گیم ها، مزایای بازی های رومیزی و آمار مربوط به محبوبیت بردگیم‌ها در آن صحبت کنیم.

بردگیم

Board game همان بازی رومیزی خودمان است که قدیم‌ترها، به آن بازی تخته‌ ای هم می‌گفتند. بازی‌‌هایی که در ظاهر به یک صفحه همراه با ورق، مهره یا تاس محدود می‌شوند ولی در باطن، یک داستان و استراتژی حساب شده دارند و طبق یک سری قوانین از پیش تایین شده هدایت می‌شوند.

 

انواع بردگیم! چند دسته بازی رومیزی داریم؟

بعد از پاسخ به سوال بردگیم چیست نوبت به این سوال می‌رسد. بازی‌های رومیزی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

با توجه به داستان و قوانینی که در خودشان جای داده‌اند. اصولا هر بازی‌ای را می‌توان در یکی از این دسته‌ها جا داد. البته لازم به ذکر است که این دسته بندی کاملا سلیقه‌ای است و ممکن است عده‌ای یک بازی را در دسته معمایی و عده‌ای دیگر همان بازی را در دسته استراتژیک جای‌دهند.

انواع بازی رومیزی عبارت‌اند از:

  • بازی های آموزشی

به بازی‌هایی گفته می‌شود که آموزش را در کنار بازی به کار می‌گیرند تا در یادگیری تاثیر بیشتری داشته باشد. معمولا بازی های فکری آموزشی برای کودکان در نظر گرفته می‌شوند. مثل  Azul و Kingdomino. ولی برای بزرگسالان نیز قابل کاربرد‌اند. مثلا برای یادگیری یک زبان بیگانه.

 

  • بازی معمایی

به بازی‌هایی گفته می‌شود که در طی آن، باید مدام مسائل را تجزیه و تحلیل کنید تا بتوانید پشت پرده‌ی یک ماجرا را کشف کنید. مثل بازی فکری استوژیت

 

  • بازی استراتژیکی

بازی فکری استراتژیک به آن نوع از بازی های رومیزی گفته می‌شود که داستانی نیستند. مثل بازی فکری کریدور . هیچ داستان خاصی پشت این بازی نیست. یک سری قانون و قاعده خاص است که باید از آنها پیروی کنید و طی پیروی کردن از آنها، راهی برای چیره شدن بر رقیب پیدا کنید.

  • بازی های تعاملی

در بازی‌هایی که برای برنده شدن در آنها، نیاز است که یک تیم داشته باشیم و با ایجاد تعامل با هم‌‌گروهی‌هایمان به نتیجه نهایی بازی که ترجیحا برنده شدن است برسیم، بازی تعاملی می‌گویند. برای مثال در بازی فکری جالیز شما باید با مذاکره و تعامل به اهداف خود برسید.

  • بازی های نقش‌آفرینی

در بازی فکری نقش آفرینی، فرد می‌تواند اختیار عمل بیشتری داشته باشد. تصمیم و انتخاب‌های یک بازیکن، بر عهده خود اوست و روی نتیجه بازی اثر می‌گذارد. معمولا یک شخصیت برای هر بازیکن در نظر گرفته می‌شود و بازی شروع می‌شود. صفات شخصیتی هر بازیکن، رفتارها، عمل و انتخاب‌های او، تعیین می‌کند که او برنده شود یا نه؛ همانند بازی فکری دژ

  • بازی‌های آلمانی

بعد از جنگ جهانی دوم، خانواده‌های آلمانی برای این که بتوانند دور هم جمع بشوند و خودشان را از حال و هوای جنگ بیرون بکشند، به انجام بازی‌های رومیزی روی آوردند که بعدا، به بازی‌های آلمانی شهرت پیدا کردند. یادگرفتن این نوع بازی‌ها زیاد سخت نیست و به راحتی می‌توان آنها را یاد گرفت. انجام آن هم به تجزیه و تحلیل خاصی نیاز ندارد و بیشتر بر پایه عنصر شانس پیش می‌روند. بازی catan از این دست بازی‌ها است.

 

  • بازی‌های اقتصادی

با استفاده از این بازی‌ها می‌توانیم مهارت اقتصادی را در خود و هم‌گروهی‌هایمان پرورش بدهیم. به این خاطر که از یک شبیه سازی خوب از دنیای اقتصادی واقعی هستند. مثل بازی فکری مونوپولی که بر پایه خرید و فروش خانه‌های بازی انجام می‌شود.

بردگیم
  • بازی‌های جاسوسی

بازی‌های جاسوسی یا بازی های نقش مخفی ژانر مافیایی دارند و باید به صورت گروهی انجام شوند. هر بازیکن، رمز و رازهایی در سینه دارد که نباید بگذارد یک جاسوس، سر از کارش در بیاورد. کسی که بهتر بتواند رمز و رازهای رقبایش را بفهمد، برنده بازی است. یکی از معروف‌ترین بازی‌هایی که همچین ژانری دارد، بازی فکری کودتا است.

  • بازی‌های مخصوص دورهمی

بازی‌هایی هستند که داستان خاصی ندارند. یک سری قانون از پیش تعیین شده دارند که یادگرفتنشان سخت نیست. فقط کافی است این قوانین ساده را یاد بگیرید و در این بازی‌ها شرکت کنید. به دلیل ماهیت این نوع بازی‌ها، همه سنین به راحتی می‌توانند آن را یاد بگیرند و با کمی دقت در بازی برنده شوند. بازی فکری دورهمی به طور معمول با تعداد بازیکنان بیشتر از 4 نفر انجام می‌شود و مناسب جمع ‌های خانوادگی و دوستانه می‌باشد.

  • بازی‌های جنگی

اگر عاشق فیلم‌های جنگی هستید، عاشق این نوع بازی‌های رومیزی هم می‌شوید. مثلا، اگر طرفدار فیلم گیم آف ترونز باشید، به بازی رومیزی آن که با همین نام در بازار موجود است هم علاقمند خواهید شد. بازی فکری جنگ شاهان نیز در این دسته قرار دارد. بازی های فکری جنگی به شدت استراتژیک هستند و نیازمند دقت و تمرکز بالا می‌باشد. اگر به بازی های رومیزی استراتژیک با تم جنگی علاقه‌مند هستید برای مشاهده انواع آن‌ها کلیک کنید: بازی فکری جنگی

بردگیم

مزایای بازی تخته ای یا بازی رومیزی

در مقاله “ مزایای بازی فکری ” به 6 مزیت مهم بازی‌های فکری اشاره کردیم. حال در این متن بعد از پاسخ به پرسش بردگیم چیست و معرفی دسته های مختلف آن می‌خواهیم به فواید بازی‌های رومیزی به صورت خاص اشاره کنیم.

مهمترین فواید بردگیم‌ها عبارتند از:

1. افزایش ضریب هوشی:

بازی رومیزی، یک بازی گروهی است. چند نفری که دور میز نشسته‌اند، انسان‌اند و باهوش. همه سعی می‌کنند به نوعی بهتر بازی کنند و نتیجه را به نفع خودشان تغییر بدهند. مخصوصا در انوع بردگیم فکری که این مسئله بیشتر از انواع بردگیم دیگر خودش را نشان می‌دهد.

کسی می‌برد که بتواند با استفاده از هوشش، مهارت بیشتری از خودش نشان بدهد. برای همین افراد حاضر در بازی، مدام در حال تلاشند تا بیشتر و بیشتر سلول‌های مغزی‌شان را به کار بگیرند. هر چه بیشتر سلول‌های مغزی‌مان ورزش بدهیم قوی و قوی‌تر می‌شوند. اگر از سلول‌های مغزتان استفاده نکنید، کم کم توانایی خود را از دست می‌دهند.

 

یکی از مهمترین عواملی که باعث بروز آلزایمر می‌شوند، ناتوان شدن سلول‌های مغزی در طولانی مدت است. انواع بردگیم فکری به خوبی می‌تواند جلوی این مسئله را بگیرد، به همین دلیل فروشندگان خبره، برخی از بازی‌ها را به عنوان بازی فکری مناسب سالمندان به مشتریان خود معرفی می‌کنند.

 

2. افزایش هوش هیجانی

ما در طول بازی باید مدام باید در تجزیه و تحلیل عواقب حرکت‌های خود و هم‌گروهی‌ها و رقبایمان باشیم. باید بتوانیم بهترین موقعیت‌ها را در بازی تشخیص بدهیم. بهترین عملکرد را انتخاب کنیم و فرصت‌ها را از دست ندهیم. مگر هوش هیجانی چیزی به غیر از این توانایی‌ها است.

3. بهبود روابط اجتماعی

اکثر گیم‌برد‌ها نه سن و سال می‌شناسند و نه محدودیت‌های جسمی و جنسیتی. فرقی نمی‌کند که زن باشید یا مرد، کودک باشید یا بزرگسال، سلامت جسمی کامل داشته باشید یا نداشته باشید. شما به راحتی می‌توانید در انواع بازی‌ها شرکت کنید و خوش بگذرانید.

حتما تعجب می‌کنید اگر بدانید از این بازی‌ها به عنوانی دارویی برای رفع افسردگی و مشکلات خانوادگی هم استفاده می‌شود. بله، روانشناس‌ها تاثیر این بازی‌‌ها را در بهبود روابط فردی و اجتماعی می‌شناسند و از آن به عنوان یک راهکار درمانی هم استفاده می‌کنند.

آمار مربوط به محبوبیت بردگیم‌ها در ایران و جهان

کسانی که علاقه‌مند به خرید بازی فکری و بازی‌های رومیزی هستند و اخبار مربوط به این حوزه را پیگیری می‌کنند، می‌دانند که لحظه به لحظه به میزان محبوبیت این بازی‌ها افزوده می‌شود. اگر نگاهی به آمار جهانی بیاندازیم، متوجه می‌شویم که این سری بازی‌ها، دارند جای خودشان را دوباره به خوبی بین جمع‌های دوستانه و خانوادگی باز می‌کنند. در حال حاضر، محبوبیت بازی‌های رومیزی از همیشه بیشتر است و در حال بیشتر شدن نیز هست.

حالا سهم برد گیم ها از بازار جهانی، چیزی حدود 3.2 میلیارد است و برآورد می‌شود که تا سال 2021 به 8.12 میلیارد دلار هم برسد. کم رشدی نیست! بهتر است بگوییم یک رشد عظیم است.

آمار مربوط به گوگل ترند هم همین رشد صعودی را تصدیق می‌کند. جستجوهای کاربرها در زمینه بازی رومیزی، به همین حد افزایش داشته است. دلایل مختلفی دست به دست هم داده تا این محبوبیت بردگیم‌ها، دوباره به آن‌ها برگردد و هر روزه، افراد بیشتری تمایل به بازی کردن در آنها داشته باشند.

این دلایل عبارتند از:

  • بالا رفتن فرهنگ استفاده از تکنولوژی

فرهنگ استفاده از تکنولوژی بیشتر شده است. مردم دارند کم کم به این درک می‌رسند که تکنولوژی خوب است! اما نه همیشه، همه‌جا و برای همه مقاصد.

  • بیشتر شدن آگاهی مردم، نسبت به فواید بازی‌های رومیزی

همه به این نتیجه رسیده‌اند که بازی‌های فکری فواید زیادی دارند. می‌توان با استفاده از آنها ساعات خوبی را در کنار دوستان سپری کرد. و این کمترین فایده‌ای است که این روزها، درباره انوع بازی رومیزی به مردم اطلاع‌رسانی می‌شود.

  • دسترسی آسان به انواع برد گیم

در گذشته، تنها راه دسترسی به این بازی‌ها، مراجعه به فروشگاه‌ها بود. آن هم فروشگاه‌هایی که فروشنده‌ی آن میانه خوبی با این دست بازی‌ها داشت و حداقل، چند بازی باحال در قفسه‌هایش پیدا می‌شد. اما الان، نیاز به این جستجوهای سخت نیست. کافی است در گوگل سرچ کنید جدیدترین انواع برد گیم؛ با یک لیست بلندبالا از بهترین بازی‌های ایرانی و خارجی روبرو می‌شویم.

 

  • برنامه tabletop در یوتیوب

جالب است بدانید که یکی از علت‌های محبوبیت بردگیم‌ها در جهان، یک برنامه به نام tabletop  در یوتیوب بود که متعلق به wil wheaton است. او افراد مشهور را دعوت می‌‎کند تا در این برنامه شرکت کنند و با او، یک بازی رومیزی انجام دهند.

میزان جذابیت این برنامه باعث شد تا بازدید زیادی داشته باشد و خب، این بازدیدکننده‌ها، وقتی ستاره‌های معروف را در حال بازی کردن ببینند، تمایل پیدا می‌کنند تا آن را تجربه کنند. این یکی از تکنیک‌های روانشناسی است که در این مورد خوب جواب داد.

بردگیم اصلی
0 0 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بازی‌های ویدیویی

بازی‌های ویدیویی

group game

بازی گروهی

desert

کویر مرنجاب

راز موفقیت

راز موفقیت در اتاق فرار

اتاق فرار غیر ترسناک

اتاق فرار غیر ترسناک

0
نظراتx